top of page
תמונת הסופר/תLior Rahamim

ביטוח תאונות אישיות לתלמידים במסגרת הלימודים


עם פתיחת שנת הלימודים בחריש ובכלל נאחל לכל הילדים וההורים שנה טובה, בריאה ומוצלחת ושלא נזדקק למידע הכתוב בכתבה זו. יחד עם זאת חשוב מאוד שתהיו מודעים לזכויותיכם במקרה של, חלילה, תאונה.


הורים רבים אינם מודעים לעובדה, כי ילדיהם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות תלמידים (מגיל 3 ועד 18), ביטוח אותו מחויבת לעשות כל מועצה מקומית והמועצה המקומית חריש בפרט לכל תלמיד.

חשוב להבהיר כי ביטוח תאונות אישיות תלמידים מכסה כל תאונה (למעט מספר חריגים בהם יש בד"כ גורם מפצה אחר, כגון תאונת דרכים, פעולות איבה או רשלנות רפואית) ולמעשה יש כיסוי גם לתאונות שקרו לתלמיד במסגרת פרטית, כגון, בבית, בחוג או בטיול משפחתי ולא רק בגין תאונות במסגרת ביה"ס או הגן בחריש.


פוליסה זו כוללת כיסויים שונים, בעיקרם כיסוי למקרה נכות כתוצאה מתאונה, תשלום עבור ימי היעדרות מביה"ס או הגן (בתנאי שנעדר לפחות 90 ימים רצופים), הוצאות רפואיות וכו'.


כיום עומד סכום הכיסוי המלא על כ- 402,000 ₪ ל- 100% נכות. בגין כל אחוז נכות יקבל הנפגע 4,020 ₪ (ובתנאי שנותרו לתלמיד 5% נכות ומעלה).


על מנת לממש את מלוא זכויותיכם על פי פוליסת תאונות אישיות תלמידים, מומלץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום הנזיקין והביטוח ואשר מכיר את הפוליסה היטב על תנאיה.


יודגש, כי ככל ומדובר בתאונה שהתרחשה לתלמיד במסגרת המוסד החינוכי בחריש או בכלל הרי שיש לבחון גם באם ישנה רשלנות של בית הספר.


ככל ותאונה התרחשה בשל רשלנות המוסד החינוכי, לדוגמא, בשל מפגע בשטח המוסד החינוכי, אי מתן הנחיות לתלמידים, אי פיקוח של הצוות החינוכי וכיוצ"ב, אזי מעבר לתביעת פוליסת תאונות אישיות תלמידים ייתכן וישנה עילת תביעה נוספת כנגד המוסד החינוכי.

יצוין, בהקשר זה, כי פסיקת בתי המשפט קבעה כי קיימת חובת פיקוח מוגברת על התלמידים כמו חובה על הורה לבנו, בין היתר בפס"ד פלוני נ' משרד החינוך, נקבע כי "... אחריות הרשויות לביטחונם של תלמידים היא אחריות מוגברת וכבדת משקל. "חובתו של מורה, לפקח על קטין המסור לידיו, זהה לחובתו של הורה..."

בפס"ד אלגביש נ' מדינת ישראל נקבע כי: מערכת החינוך מקבלת לידיה תלמידים צעירים והיא אמורה ונדרשת להשיבם לידי הוריהם בריאים ושלמים. הואיל וגילם הצעיר של התלמידים מהווה גורם סיכון ייחודי, וכמצופה מבני גילם הם עשויים להשתולל, להתקוטט, לטפס למקומות מסוכנים, להתעלם מהוראות זהירות ועוד', מוטלות על מערכת החינוך ועל צוות המורים חובות מוגברות להסיר מפגעים, לפקח על התלמידים, ולמנוע מצבים מסכנים ומסוכנים.


חשוב לזכור, כי אין אחריות מוחלטת ויש לבדוק כל מקרה לגופו שכן מידת הפיקוח הנדרשת על התלמידים משתנה ממקרה למקרה ותלויה בגורמים שונים בין היתר בגיל התלמידים, אופי הפעילות וסכנותיה, לכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד מתמחה בתחום הנזיקין והביטוח כדי לבחון את האפשריות והסיכויים לתביעות בגין תאונות של תלמידים.


חשוב לציין כי תקופת ההתיישנות בתאונות אישיות תלמידים הינה 3 שנים בלבד ו7 שנים בתביעת רשלנות אלא שתקופת ההתיישנות אצל קטין מתחילה להיספר בהגיעו לגיל 18.

אין באמור בכתבה זו משום חוות דעת משפטית או המלצה ואין בה כדי למצות את כל הסוגיות הנוגעות לנושא זה. אין בכתבה זו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני, ובכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד מוסמך על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. כתבה זו נכתבה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועדת לנשים וגברים כאחד.


11 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רישום משכנתא בטאבו ​

​​ רישום משכנתא בטאבו עבור הלקוח  ​ רישום משכנתא בטאבו עבור רוכש דירה הנוטל משכנתא הוא תהליך משפטי חיוני שמטרתו להבטיח את זכויותיהם של כל...

אימות חתימה - תצהיר - עורך דין

​ פעמים רבות, גורמים כאלה ואחרים, כגון: משרדי ממשלה, ביטוח לאומי, משרד הרישוי,משרד הפנים, בנקים וגם אנשים פרטיים יבקשו ממך לחתום על...

Comments


bottom of page