top of page
  • תמונת הסופר/תLior Rahamim

חשיבותו של הסכם שותפות

הדרך הנכונה והבטוחה ביותר להתחיל מערכת יחסים עסקית

במקרים רבים, מערכת יחסים עסקית בין שני שותפים טומנת בחובה זכויות, חובות ומעורבות רגשית לפחות כמו זו של מערכת יחסים בין בני זוג.

שותפים שמקימים מיזם או עסק יחד, למעשה נקשרים זה בגורלו של זה והופכים תלויים האחד בהצלחתו או בכישלונו של האחר באופן בלתי נמנע. כל עסק בתחילת דרכו, בפרט כזה המוקם בידי שני שותפים או יותר, דורש מידת השקעה בלתי מבוטלת של זמן וכסף. כל שותף מביא עימו לתוך העסק את החוזקות, הניסיון והידע אותו צבר ועליו הוא מסתמך לטובת הצלחתו של העסק.


כאשר מנגנוני השותפות העסקית פועלים נכון, כל שותף יודע, בכל רגע נתון – מהי מידת ההשקעה הכספית שלו, כמה זמן עליו להשקיע לטובת הצלחתו של העסק ומה הם תחומי האחריות בהם הוא אוחז. על מנת להגשים תפעול נכון ובריא של שותפות, כזה שיאפשר לעסק לצמוח ולממש את מלוא הפוטנציאל שלו לטווח הרחוק, נקודת המוצא העיקרית צריכה להיות – תהליך בריא ומאוזן של קבלת החלטות בעסק כבר מיומו הראשון.

היעדר תכנון מראש והגדרת המנגנון המדויק והמותאם עבור כל עסק הוא הסיבה העיקרית לכך ששותפויות רבות נכשלות ועסקים רבים אינם מצליחים לעבור את משוכת השנה הראשונה לעסק. הדרך הנכונה ביותר לתכנון המבנה העסקי ומבנה השותפות היא באמצעות עריכת הסכם שותפות בין השותפים לעסק כבר ביומו הראשון.


הסכם שותפות יגדיר עבור כל אחד מהשותפים מהן החובות ומה הן הזכויות של כל אחד מהם באופן שיאפשר התחלה בריאה ובטחון אישי ועסקי להמשך הדרך. דבר נוסף וחשוב לא פחות היא העובדה שמטרתו של הסכם שותפות היא להגדיר מנגנוני היפרדות והגנה על השותפים ועל העסק במקרה של עזיבת מי המשותפים או סגירתו.

חשוב לזכור, למרות שקשה או לא נעים לחשוב על זה, במיוחד בתחילת הדרך – הרי שהחיים דינמיים והכל יכול להשתנות כהרף עין וזהו האינטרס שלכם כמי שפותחים עסק עם שותפים לשמור על האינטרסים שלכם כבר מתחילתה של הדרך ולהגדיר לפרטי פרטים את מערכת היחסים המשפטית ביניכם לבין השותפים שלכם. הסכם שותפות הוא מסמך משפטי מחייב אשר יתווה את דרככם המשותפת ויעמוד לרשותכם אם וכאשר תזדקקו לו.


כותבת הכתבה הינה עו"ד ענת נומקין מנהלת מחלקת ליטיגציה אזרחת ומסחרי במשרד עורכי הדין רחמים - נעים ושות'

אין באמור בכתבה זו משום חוות דעת משפטית או המלצה ואין בה כדי למצות את כל הסוגיות הנוגעות לנושא זה. אין בכתבה זו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני, ובכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד מוסמך על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. כתבה זו נכתבה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועדת לנשים וגברים כאחד.

12 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

מה צריך לכלול הסכם פינוי בינוי?

כבכל תחום, לפני חתימת החוזה כל היזמים ואנשי המקצוע השונים יעשו כל שניתן על מנת שהם אלה שיבחרו לבצע את הפרויקט. תפקיד הנציגות ועורכי הדין המלווים את הדיירים הוא לוודא שההסכם שנכרת בין הדיירים לבין היזם

החלטתם לרכוש דירה מקבלן באור ים? רוצים לדעת מה הצעד הבא שלכם בהליך רכישת הדירה? הכתבה הזאת עבורכם

תהליך רכישת דירה, על אחת כמה וכמה בשכונת מגורים חדשה לגמרי כגון אור ים, כולל בתוכו רגשות רבים: התרגשות, שמחה, אושר וגם לחץ ואי וודאות. הרגשות אלה הינן לגיטימיות וברורות מאליו. עסקת רכישת דירה הינה אחת

bottom of page